Rotary Club Bar je danas tradicionalno uručio novogodišnje paketiće:

O.Š. “Mrkojevići “,

Opštoj bolnici “Blažo Jokov Orlandić” Bar – dječijem odjeljenju,

O.Š. “ Jugoslavija” – odjeljenju za djecu sa posebnim potrebama i

NVO “Žene Bara” – za djecu korisnike narodne kuhinje.

Sjutra je planirano uručenje novogodišnjih paketića djeci seoskih škola:

O.Š. „D. Kastrioti Skenderbeg“ Ostros i

O.Š. „Bratstvo i Jedinstvo“, Đuravci.

 

 

 

Paketići su stigli preko Wessex Rotary Districta iz Engleske. Novogodišnje paketiće za našu djecu su spakovala djeca članova Rotary klubova ovog distrikta . Dječiji osmijesi su najljepši novogodišnji poklon za naš klub i za naš grad. Ispuniti dječije srce, barem na tren, neizmjeran je dar.

Uz čestitke i e-mejl adrese, paketići „Shoebox” sadrže igračke, kape, šalove, rukavice, higijenske pakete, čarapice, ukrase, društvene igre, slagalice i sl. Razvrstane su po polu i uzrastu od tek rođenih beba do 3 godine, od 3-7, od 7-10 i od 10 -14 godina.  

Djeci paketići predstavljaju djelić sreće ali i znak da neko negdje misli i brine o njima.„Shoebox“ humanitarni paketići su se prvi put pojavili u Americi i Engleskoj, a zatim proširili i na ostale zemlje. Shoebox je velika akcija za ugroženu djecu širom svijeta. Djeca dobrostojećih roditelja iskoriste kutije od cipela tako što ih oblijepe ukrasnim papirom, u njih stave neku igračku, čestitku, odjeću, obuću, ukrase ili slatkiše i sve zapakuju. Ti pokloni se zatim šalju u nevladine i humanitarne organizacije. U proteklih 10 godina preko 24 miliona Shoebox paketića je isporučeno djeci širom svijeta.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *